Nový Opel Corsa za 379.990,- Kč vč. DPH. Ihned k odběru! Objednávejte online - dovoz zdarma po celé ČR a k tomu obdržíte ještě dárek. Skladové vozy Opel Corsa

Opel Vivaro Life: Kancelář na kolech i pojízdná garsonka

Maximální přizpůsobivost, příjemně snadné ovládání, hospodárný provoz - to je stručná vizitka nové verze „Life“, která obohacuje řadu populárních lehkých užitkových modelů Vivaro značky Opel. Česká republika patří mezi prvních pět evropských zemí, kde Vivaro Life vstupuje na trh.

Opel Vivaro Life

„Jsme přesvědčeni, že tento mimořádně flexibilní model, který se svými užitnými vlastnostmi vyrovná drahým obytný vozům a přitom jeho pořizovací cena je výrazně nižší, najde v ČR své zákazníky jak v privátní sféře, tak i mezi podnikateli,“ říká Pavel Šilha, generální ředitel českého a slovenského zastoupení automobilky Opel. „Vivaro Life skvěle poslouží například stavebním firmám jako pojízdná kancelář, nadšeni z něj budou i rybáři, myslivci a obecně všechny sportovně založené osobnosti, které Vivaro Life skvěle podpoří v jejich aktivitách.“

Největším kouzlem modelu Vivaro Life je jeho prostorný a snadno přizpůsobitelný interiér, na jehož koncepci se podílela renomovaná firma Westfalia. Zadní třímístnou lavici u sedmimístné verze lze snadno proměnit na pohodlné dvoulůžko s objemným odkládacím prostorem u podlahy. Dostatek soukromí zaručují textilní žaluzie, které se pomocí patentů připínají zevnitř přes okna. Samostatná sedadla ve druhé řadě se podélně posouvají ve speciálních kolejničkách, přičemž tato pohodlná křesla lze snadno otočit kolem svislé osy o 180 stupňů, takže v zadní části se vytvoří „klubové uspořádání“, kde pětice osob může debatovat kolem výklopného stolečku tváří v tvář.

Zadní sklopnou třímístnou lavici lze nahradit dvojicí samostatných sedadel – potom interiér Vivara Life poslouží např. pro pracovní jednání přímo v terénu.

Cena (včetně DPH) sedmimístného Opelu Vivaro Life s rozkládacím lůžkem vzadu začíná na 683 880 Kč (dlouhodobá akční cena), přičemž ve výbavě vozu nechybí ABS, čelní, boční a hlavové airbagy, klimatizace se stropními výdechy nad druhou i třetí řadou sedadel, výškově nastavitelné sedadlo řidiče, dálkově ovládané centrální zamykání, elektricky ovládaná přední okna a zpětná zrcátka nebo autorádio s CD/MP3 s ovládáním na výškově nastavitelném volantu…

V zájmu dokonalého přizpůsobení modelu Vivaro Life osobitým, potřebám si zákazníci mohou za příplatek objednat např. parkovací senzory, nejrůznější skříňky, autochladničku, plynový sporák, stolek s dřezem a zásobníkem vody, nezávislé topení s dálkovým ovládáním nebo palubní navigaci TomTom.

Za Vivaro Life lze zapojit nebržděný přívěs o hmotnosti až 750 kg, pokud je přívěs bržděný, může mít hmotnost až 2000 kg.

Opel Vivaro Life se nabízí ve dvou délkách rozvoru: 3098 mm a 3498 mm. O pohon obou verzí se stará moderní turbodiesel 2.0 CDTI, který se pro kratší model nabízí ve výkonových variantách 66 kW/90 k a 84 kW/114 k, delší provedení se dodává výhradně s výkonnějším motorem 84 kW/114 k. Síla motorů se přednáší na přední kola prostřednictvím manuální šestistupňové převodovky, do modelů s delším rozvorem si zákaznici mohou objednat i šestistupňovou robotizovanou převodovku.

Vivaro Life se silnějším motorem jede až 160 km/h, přičemž průměrná spotřeba nafty činí jen 7,6 l/100 km. Díky standardní devadesátilitrové nádrži tak řidič může na téměř 1200 km zapomenout na zastávky u čerpacích stanic. Hospodárnost modelů Opel Vivaro prověřil i nedávný test užitkových vozů britského magazínu Fleet World. Model Vivaro ecoFLEX, poháněné motorem 2.0 CDTI 84 kW/114 k dokázal zajet přes 500 km dlouhou testovací rasu se spotřebou jen 4,3 l/100 km a nechal tak za sebou všechny konkurenty, včetně užitkových modelů značek Ford i Volkswagen.

Skladové vozy Opel